Водещи новини - дясно Крими Общество

Наркодилър от Добрич остава в ареста, съдът му отказа по-лека мярка

Варненският апелативен съд отказа да измени най-тежката мярка за неотклонение, постановена от Добричкия окръжен съд спрямо мъж, обвиняем в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от пресслужбата на съда. Сунай И. първоначално е бил привлечен като обвиняем за това, че на 11 март в Добрич държал 14 пликчета с марихуана с тегло 6.89 грама, хапче амфетамин и две пликчета с общо 8,52 гр метаамфетамин. По-малко от месец по-късно е бил заловен отново да разпространява наркотични вещества. При претърсване на дома му е иззет амфетамин.

Защитата на Сунай мотивира искането за по-лека мярка за процесуална принуда с това, че първоначално му е била определена парична гаранция в размер на 2 хиляди лева. Заради невъзможността на семейството да събере сумата в срок, съдът го е задържал под стража. 

Представителят на Апелативната прокуратура смята, че престъплението е от такъв вид, който предполага опасност от извършване на подобно деяние, особено предвид предходното противоправно поведение на обвиняемия.

Апелативният съд изтъкна, че спрямо Сунай И. са повдигнати две обвинения – в кратък период от време след първото привличане, е  извършено и второто деяние, отново свързано с разпространение на наркотици. Съдебният състав отбеляза, че по време на 5-годишния си престой в Германия, 8 пъти българинът е бил наказван с глоби. Четири от осемте нарушения са за незаконно притежание на наркотични вещества. Това означава, че опасността да извърши престъпление е реална.

Тези факти дадоха основание на настоящата инстанция да потвърди задържането под стража на Сунай И. като единствената законосъобразна мярка за неотклонение. 

Определението на Апелативния съд във Варна е окончателно.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *