Водещи новини - дясно Здраве Общество

Без превишени нива на ФПЧ през четири от следващите шест дни в област Добрич

Независимо от по-ниските за периода температури през третата четвърт на април, както и умереният вятър – позволяващи добра въздушна циркулация и ниски стойности на прахово насищане през вчерашния ден и днес (19 април), прогнозните модели на експертите предупреждават за очаквани високи стойности на концентрация с фини прахови частици /ФПЧ/ през първия ден от новата седмица. Данните за превишена замърсеност на въздуха са за Североизточната част на страната.

Освен превишените нива в средно-високия слой на атмосферата, автомобилният трафик, все още активното използване на отоплителни източници и нивото на градска чистота способстват за насищането на въздуха в приземния слой, който дишаме, с ежедневно завишени нива на прах.

Според прогнозните модели на БАН, въздушен атмосферен фронт с опасно високи нива на ФПЧ ще премине през тази нощ и утре над Добруджа.

Прогнозните графики от станцията на IQAair в Добрич сочат, че в четири от следващите шест дни, въздухът в Добрич следва да е без завишени стойности на ФПЧ. Нормални стойности са отчетени и през първия от двата почивни дни.

прогнозна графика за гр. Добрич /18 – 24 април/ – iqair.com

Високи нива на запрашеност в област Добрич

Европа – iqair.com
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *