Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

В Шабла набират предложения за членове на Съвета на децата

Община Шабла набира предложения за членове на Съвета на децата до 24 май, съобщават от местната администрация. Всички желаещи да кандидатстват, могат да подадат документи на място или по пощата на адрес: град Шабла, ул. „Равно поле“ № 35, както и по електронен път на e-mail: obshtina@ob-shabla.org. Кандидатите трябва да отговарят на изискванията на Процедурата по избор на членове на Съвета на децата.

Съветът на децата е консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето, който работи в изпълнение на основни принципи на Конвенцията за правата на детето и Закона за закрила на детето. Целта му е да насърчава детското участие в процесите на изработване на политики за децата и вземане на решения.

Сред критериите, на които трябва да отговарят кандидатите за членове на Съвета, са активност, креативност, толерантност, ангажираност към обща кауза, умение за водене на преговори и участие в групови дискусии, ориентираност към резултати, организаторски умения и други.

Формуляр за кандидатстване и мотивационно писмо може да изтеглите от сайта на Община Шабла.

В срок до 30 май комисия, назначена от кмета на Шабла, ще разгледа постъпилите кандидатури и ще извърши подбор на членове на Съвета, съгласно посочените в Процедурата критерии и изготви предложение. В срок до 15 юни одобрените предложения ще бъдат представени пред областния управител. Процедурата по подбор продължава на областно и национално ниво.

c