Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Отварят игралните зали, казината и магазините в моловете

От днес отпадат ограниченията за работа на обектите, разположени в търговските центрове. Те ще могат да работят при спазването на строги епидемиологични правила. В магазините ще се влиза само с маска, при спазване на дистанция от поне метър и половина между клиентите и при възможност да се осигурят 8 квадратни метра на всеки човек.

Трябва да има изградени коридори за влизане и излизане, за да не се струпват хора в коридорите на търговските обекти.

Игралните зали и казината също ще могат да работят от днес. За тях условието е да са заети до максимум 50 % от капацитета си.

От 12 април вече се допускат културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м, носене на защитни маски за лице и използване само на седящи места (за концерти, фестивали, театри, циркови представления и други сценични прояви).

От 12 април отвориха и заведенията за хранене и развлечения при използване на не повече от 50% от капацитета им, ограничено работно време между 6.00 и 23.00 часа.

Предстои от 29 април да бъдат разрешени посещенията в дискотеки, бар-клубове, пиано барове, бар-вариете и нощни барове се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета им.

Източник: NOVA

c