Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Осем медала за Кралската винена къща в Балчик от конкурс в Париж

Сред отличените е вино с българска роза „Дамасцена“

2 сребърни и 6 бронзови медала завоюва Queen’s winery house - в Балчик от изложението „Paris wine cup 2021“ в Париж.

През последните години Кралската винена къща спечели отличия на най-голямото и престижно състезание в Китай за вино и спиртни напитки, проведено в Хонг Конг, както и от конкурса Women’s Wines & Spirits Awards 2018 г. в Лондон.

„Paris wine cup 2021“ има за цел да разпознае, възнагради и популяризира винени марки, които са успешно създадени, за да се идентифицират и насочат към конкретен потребител. За да може всяка марка вино да спечели своето място на рафта на търговеца на дребно или на винената листа на ресторанта - и след това да остане там. Изложението насочва вниманието към онези марки вина, които потребителите наистина искат да купят.

Състезанието в Париж оценява вината по тяхното качество, съотношението цена-качество, както и вида им.

Със сребърен медал са удостоени Rozina - ароматизирана напитка, произведена на основата на сухо розово вино от сортовете Пино Ноар и Шираз, комбинирано със 101 грама “гроздов мед“ и натурален аромат от българска роза „Дамасцена“. Ароматът ѝ е интензивен, многопластов, с основен акцент нежното, плътно ухание на Българска Роза.

Другият сребърен медалист е Missi - бяло полусладко вино от бяло грозде Тамянка.

С бронзов медал е удостоено виното на избата Tamianka Still Wines, което е произведено в необичаен стил за винификация на бяло грозде и във винената тенденция на “натуралните вина”. Със сребърен медал са също плодовото вино от арония, както и Melon Shiraz - експериментален бленд между вкусният и ароматен пъпеш “Медна роса” и аристократичният винен сорт Шираз, в необикновена комбинация за създаването на тази десертна напитка.

С такива отличия са още виното на Кралската къща Pinot Noir, както и виненият аперитив Ducessa, създаден от грозде Пино Ноар и Шираз, съчетани с 228 грама мед и натурален аромат от бадеми, както и аперитивната напитка Regina, която е на основата на сухо червено купажно вино от сортовете Пино Ноар и Шираз, натурален аромат от сини сливи и така нареченият в миналото “гроздов мед”, който ѝ придава уникалният и съвършен вкус.

c