Водещи новини - дясно Здраве

Общо 37 души от болницата в Карвуна са дали положителни резултати за Covid-19

Продължаваме да наблюдаваме Държавната психиатрична болница в Карвуна, има още пациенти, които са в Ковид-сектора. Това сподели за Про Нюз Добрич директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова.

Припомняме, че в началото на месеца бе съобщено за епидемичен взрив от коронивурис в лечебното заведение. На 26 март директорът му информира за петима души от персонала с положителен резултат при изследване с бърз антигенен тест. На 2 април положителни резултати за COVID-19 дават 10 пациенти и 10 души от персонала.

От 27 март, когато бе първият случай, до момента положителни проби за коронавирус са дали 14 души от персонала, съобщи д-р Ангелова. От тях 9 вече са с изтекла карантина. Общо положителните пациенти за COVID-19 са били 23, при четирима от тях изолацията е приключила.

При тези пациенти голяма част от случаите протичат безсимптомно, което е трудност при овладяване на един такъв взрив, коментира директорът на РЗИ. По думите й в Държавната психиатрична болница продължават да не се приемат и изписват пациенти. Правят се често тестове – средно на три-четири дни. Целта е при две поредни пробонабирания да няма положителни, посочи д-р Ангелова.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *