Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

В болницата в Добрич върнаха към живота трима пациенти с COVID-19 през третата вълна

Трима са пациентите с коронавирус в Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич, които са екстубирани и върнати към живот през третата вълна на заболяването. Това съобщи за Про Нюз Добрич изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Георги Желязков.

Сред тях е едната родилка, която се наложи да бъде изродена преждевременно и след това бе интубирана. Младо момче също е успешно екстубирано от лекарите преди четири дни. „Това е добра новина, защото е много голяма борбата за живота на тези пациенти и колегите дават всичко от себе си”, посочи д-р Желязков.  

При нас все още не се усеща отминаването на третата вълна на COVID-19, това ще стане след около две-три седмици, каза изпълнителният директор. Днес болните с коронавирус в МБАЛ – в двата сектора и Реанимацията, са общо 90. Припомняме, че звената разполагат общо със 113 легла. Реанимацията, която е с капацитет 8 пациенти, е запълнена.

Според д-р Желязков пациентите с коронавирус продължават да са сравнително по-млади отколкото при предните две вълни. Сред тях са и две деца, едното от които е изписано, предстои да бъде направено същото и с другото. При тях заболяването протича по-леко, каза лекарят. Той обясни, че децата не са в ковид-секторите. Те са в изолатори в Педиатрично отделение. „Във всяко едно отделение има такъв изолатор за  пациенти с COVID-19”, обясни д-р Желязков.

c