Водещи новини - дясно Крими Общество

Съдят двама братя от село край Добрич за кражба на 19 000 лева от възрастен съсед

Районната прокуратура в Добрич предаде на съд двама братя от добричкото село Паскалево. 44-годишният Б.Б. е привлечен към наказателна отговорност за кражба на около 19 000 лева от възрастен мъж, а неговият брат – Д.Б. (33 г.), за вещно укривателство, съобщават от Апелативната прокуратура.

Д.Б. е извършил деянието в изпитателен срок на предходна присъда, влязла в сила.

В края на януари тази година Б.Б., който бил съсед на възрастния мъж и неведнъж посещавал дома му, отишъл да гледат заедно футбол. 88-годишният домакин излязъл от къщата за няколко минути.  По делото е било установено, че Б.Б. знаел къде съседът му държи пари. Той взел сума – около 19 000 лв., която скрил в дрехите си. След като извършил престъплението, Б.Б. споделил за стореното с брат си Д.Б. и му дал част от парите. 33-годишният мъж се възползвал от сумата и я изхарчил за свои нужди, като си купил и лек автомобил.

При проведените действия по разследването, след претърсвания на адресите на двамата братя, е намерена част от откраднатата сума – близо 11 000 лева. Парите са иззети и след приключване на съдебното производство ще бъдат върнати на пострадалия. Съдът е наложил запор върху лекия автомобил, закупен с част от откраднатото.

Предстои делото срещу братята да бъде насрочено за разглеждане в Районен съд – Добрич. Ако бъдат признати за виновни, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до 8 години за извършеното от Б.Б. и наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 до 6 години за деянието на Д.Б.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *