Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Организират благотворителен базар в подкрепа на прикования в количка Нейко от Добрич

Благотворителен базар за набиране на средства за прикования в инвалидна количка 43-годишен Нейко Нейчев от Добрич ще се проведе на един от най-хубавите и шарени пролетни празници Цветница. Това съобщават в социалната мрежа организаторите на кампанията в подкрепа на лечението му.

Базарът ще бъде разположен в двора на храм „Света Троица”. Организаторите на кампанията призовават освен да си вземат върбови клонки добричлии да го посетят, за да разгледат и при желание да си закупят от вещите, които се предлагат. „По този начин ще подкрепите стремежа за пълноценен живот на Нейко”, посочват те. А всички, които желаят да се включат в базара с лични вещи, книги, играчки или доброволен труд, могат да заявят това чрез съобщение на страницата „Да подкрепим Нейко” във Фейсбук за уточнение.

Припомняме, че 43-годишния мъж, който е баща на едногодишно бебе и 9-годишен син, е със заболяване и е прикован на инвалидна количка. До това се стига, след като в началото на септември усеща изтръпване на краката и се парализира. Към момента семейството няма възможност да си позволи лечението, тъй като съпругата му получава единствено майчинството, полагащо се през втората година, в размер на 380 лв., а той разчита да започне скоро дистанционно работа, за да осигури нормалното съществуване на близките си.

На Нейко можете да помогнете чрез:

  •     Дарителска сметка в Уникредит Булбанк, град Добрич
  •     IBAN: BG82UNCR70001524312660
  •     BIC: UNCRBGSF
  •     Титуляр: Нейко Пенчев Нейчев
  •     PаyРal: neyko_np@abv.bg.
c