Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

ОбС Каварна ще гласува утре предсрочното освобождаване на председателя си

Извънредна сесия ще проведе утре – 15 април, от 10.00 часа Общинският съвет на Каварна. Заседанието включва в дневния си ред две точки.

Ще бъде разгледано предложение за приемане на декларация от органа на местното самоуправление във връзка с извършеното физическо насилие и агресия върху кмета на село Белгун Благомир Станев.

Разследват побой над кмета на с. Белгун

Ще бъде гласувана и докладна записка за предсрочно прекратяване правомощията на председателя на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов.

Кметът на Белгун Благомир Станев се оплака, че на 5 април е бит заради изборите. Общинският ръководител на ГЕРБ Йордан Стоянов заяви, че това е провокация заради резултата партията на изборите на 4 април.

Предсрочно освобождаване на председателя на ОбС в Каварна искат съветници

Предложението за свикване на извънредна сесия за предсрочно освобождаване на председателя на Общински съвет Каварна Йордан Стоянов бе внесено от група общински съветници. Това е една от точките в докладната записка, подписана от независимите Красимир Кръстев, Нина Ставрева, Айтен Аптулова и Мима Василева, както и от тримата съветници от БСП Пламен Белчев, Марийка Стоянова и Виктория Керчева.

Сред мотивите за исканото отстраняване на Стоянов са нарушена комуникация между ОбС Каварна и общинска администрация, системно незапознаване на общинските съветници с постъпилата кореспонденция в ОбС от институции и граждани, не свиква председателски съвет, не определя водеща комисия по докладните, не включва в дневния ред точка за питане от общински съветници.

c