Водещи новини - дясно Общество Политика

Новият председател на ОбС Добрич ще бъде избран с таен вот на 27 април

Новият председател на Общинския съвет на Добрич ще бъде избран присъствено, с таен вот на 27 април, след редовната онлайн сесия. Това съобщи за Про Нюз Добрич заместник-председателят на ОбС Нивелин Радичков (Местната коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, ГН). Местният парламент остана без председател, след като Мая Димитрова от БСП за България бе избрана за народен представител.

Как точно ще се проведе гласуването за нов председател на ОбС Добрич?

„На Председателски съвет решихме последната докладна записка, която ще гледаме на сесията, да бъде за номинации за председател и за сформиране на комисия по избора (обикновено 3-членна). Заради противоепидемичната обстановка инструкциите са заседанията да бъдат онлайн, затова на 27 април заседанието ще бъде онлайн. По закон обаче изборът на председател трябва да бъде присъствен и таен.

След като приключим с дневния ред, ние ще имаме номинации и комисия. След това, в следобедните часове ще бъдат подготвени бюлетините за тайния вот. Ще определим интервал от два или три часа, в които съветниците, един по един, за да няма струпвания, ще влизат в залата, ще гласуват тайно и ще си излизат. Комисията също ще бъде в залата и след гласуването ще обяви резултата. Още не сме решили коя ще е залата, но най-вероятно ще бъде тази на ОбС“, обясни Нивелин Радичков,

Той не се нае да коментира евентуални номинации и добави, че групата съветници от коалицията ще направят предложения на среща преди сесията.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *