Общество Тервел

Безработни младежи от община Тервел формират умения за заетост в Кариерни вторници

Възможност да формират своите умения за заетост имат безработните младежи от община Тервел, съобщава Дирекция “Бюро по труда” в добруджанския град. Това става благодарение на участието им в Кариерни вторници, организирани от Джуниър Ачийвмънт България.

Темата този месец е „Готови за работа!“ и обхваща ключови умения и нагласи, необходими при търсенето на работа и комуникацията с потенциални работодатели.

В рамките на инициативата всеки вторник заедно с менторите от JA и Manpower Bulgaria се разглеждат по един от четири въпроса от особена важност за всички млади хора, които търсят и откриват своята първа работа. Всяка от 4-те сесии се провежда в Zoom. До момента са проведени два кариерни вторника. На 6 април е разгледан въпросът „Къде и как да открием подходяща позиция?“ – Подходи и канали за търсене на работа. На 13 април пък е дискутирано по въпроса „Как да опиша себе си?“ – Техники за лично представяне пред потенциален работодател.

Предстоят още два кариерни вторника. На 20 април ще се търси отговор на въпроса „Как да обърна отказа в одобрение?“ – Практики на даване и получаване на обратна връзка. В последния вторник от месеца – 27 април, темата е „Как да комуникирам с бизнес организации?“ – Спазване на бизнес етикет в комуникацията.

За всички, които участват и в 4-те обучения, ще се предложат сертификати от JA и шанс за персонална консултация в техния NEETs Hub.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *