Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Връчват специални медали на призьорите в родния волейбол

Шампионите и призьорите в Суперлигата по волейбол за мъже и в женската "Демакс лига" за сезон 2020/2021 ще получат уникални медали. Това съобщиха от Българската волейболна федерация.

Златните, сребърните и бронзовите отличия представляват своеобразна волейболна топка с българското знаме на нея и са базирани на логото на Национална волейболна лига.

"Смятаме, че всички волейболисти и клубове, участващи в първенствата, заслужават специално внимание и отношение. Стремим се заедно с волейболните клубове да изпипваме всеки детайл и да правим цялостния продукт още по-добър и по-добър. От чисто волейболна и спортна гледна точка шампионатите през тази година са на много високо ниво. А конкретно за отборите, стигнали до битката за титлата и разпределението на призовите места, решихме допълнителният детайл за показване на уважение към труда на всички да включва и специални медали", заяви председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров.

Уникалните отличия са разработени по идея на Национална волейболна лига съвместно с "Бест спорт къпс".

Шампионатите при мъжете и жените са в решителна фаза. "Хебър" и "Нефтохимик" водят битка за титлата в WINBET финалите в Суперлигата. Пазарджиклии спечелиха първите два мача и водят с 2:0 победи в серията. Третият мач е в Бургас на 15 април. Евентуалната четвърта среща е отново в Бургас на 16 април. Евентуален пети мач би бил в Пазарджик на 18 април. В шампионския плейоф при мъжете се играе до три победи от пет мача. Награждаването на призьорите ще е непосредствено след срещата, в която отбор постигне трета победа в серията.

Бронзовите медали извоюва "Левски София", който завърши на второ място в редовната фаза на Суперлигата, но бе отстранен от "Нефтохимик" в полуфиналния плейоф.

"Марица" и "Казанлък" достигнаха до финалния плейоф в дамската "Демакс лига". Пловдивчанки водят с 1:0 в серията. Втората среща е на 14 април в Пловдив. Евентуална трета среща би била на 17 април отново в Пловдив. В шампионския плейоф при жените се играе до две победи от три мача. Награждаването на призьорите ще е непосредствено след срещата, в която отбор постигне втора победа в серията.

Бронзовите медали извоюва ЦСКА, който завърши на второ място в редовната фаза на "Демакс лига", но бе отстранен от "Казанлък" в полуфиналния плейоф.

c