Водещи новини - дясно Добрич Здраве Общество

На 15 април в Добрич започват обработки срещу кърлежи

От 15 април в Добрич започват регулярните обработки срещу кърлежи в Централната градска част, около детски площадки и Градски Парк „Свети Георги“, съобщават от Общината. Обработките ще се провеждат в утринните часове от 5.30 до 7.00 часа. За да бъдат те успешни, са необходими благоприятни климатични условия, т.е. да не вали дъжд, да няма вятър и силно овлажнена растителност. При наличие на тези обстоятелства обработките ще бъдат отложени за дни с подходящи условия, посочват от общината.

На обработените места ще бъдат поставени указателни табели, съдържащи информация за часа на обработката, използвания препарат, карантинния срок и телефон за връзка с изпълнителя.

Въпреки всички мерки, предприемани от Община град Добрич, е необходимо гражданите също да предприемат превантивни мерки за своята безопасност при разходка сред тревисти и гористи местности. „При случай на ухапване, избягвайте отстраняването на кърлежи в домашни условия и незабавно потърсете лекарска помощ от домашен лекар или „Бърза помощ“, съветват специалистите.

Follow Me:

Related Posts

  1. Димитър Димитров says:

    …, а какво става с пчелите, след тази “обработка”, защо се прави през деня, защо не се прави, надвечер и през ноща ??

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *