Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

„Бременските музиканти“ на сцената на Кукления в Добрич – как „ненужните“ правят велики неща

Кукленият театър в Добрич ще представи премиерния си спектакъл „Бременските музиканти“ на 13 април от 18.00 часа. Това е втората премиера за 2021 година след постановката „Наказана лисана“, която излезе през февруари.

Режисьор е Лео Капон, музиката е на Веселин Койчев, куклите – на Ели Качулева, а в ролите ще се превъплътят Мила Боянова, Росен Радев и Валентин Иванов.

„Бременските музиканти“ е поставяна на добричка сцена преди около 20 години. Сегашното представление е доста по-различно като вид и текст, то е по класическата приказка, с много музика и песни, подчерта Лео Капон. „Животните свирят и пеят, получава се забавна и поучителна история за великите неща, които аутсайдерите и ненужните могат да направят. Актьорите са умели в театралната импровизация, те са и чудесни певци. Музиката на изключителния китарист Веселин Койчев е прекрасна. Смятам, че постановката ще има дълъг живот“, коментира режисьорът.

От миналата събота трупата на театър възобнови своите представления в зоопарка. „Имахме доста посетители, сътрудничеството ни с Центъра за защита на природата и животните ще продължи и тази година. Това много ни помага и разнообразява програмата ни в този труден за театъра момент“, посочи директорът Петър Петков.

Ще бъдат възстановени още два спектакъла, играни преди години – „Трите прасенца“ и „Чувалена приказка“.

c