Водещи новини - дясно Крими

Бившият на Ажда от Добрич може да лежи до 6 години в затвора за закана за убийство

Бившият приятел на Ажда от Добрич, който я преби и заплаши с убийство, а след това заля с нафта и опита да я подпали, е привлечен към наказателна отговорност за закана с убийство, извършено в условията на домашно насилие, съобщават от Апелативната прокуратура. Ако бъде признат за виновен Денис може да лежи до шест години в затвора.

Както Про Нюз Добрич още вчера съобщи, по искане на Районната прокуратура съдът определи да бъдат взети мерки за защита спрямо 34-годишната жена, която е била жертва на домашно насилие и след отправена й закана за убийство.

29-годишният Денис М., с когото тя съжителствала до месец януари тази година, няма право да я доближава на разстояние по-малко от 100 /сто/ метра, забранява му се да осъществява контакти с нея под каквато и да е форма, включително по телефон, чрез електронна или обикновена поща и факс, както и да посещава определени населени места, райони и обекти, в които тя пребивава или посещава.

От прокуратурата посочват, че Денис и Ажда живели на семейни начала в продължение на няколко години, като във времето на тяхното съжителство жената нееднократно ставала жертва на насилие от страна на мъжа. От страх, тя не подавала сигнали към органите на реда за налаганите й физически и психически тормоз.

През януари 2021 година 34-годишната потърпевша успяла да сложи край на семейните си отношения с обвиняемия, като това не сложило край на упражняваното спрямо нея насилие. Жената била следена, заплашвана, тормозена, като се стигнало до там, че на 24 март 2021 година, 29-годишният мъж се заканил да я убие. В ранните часове на деня, след като предварително причакал пострадалата да тръгне към работното си място, на улицата и пред очите на свидетели, обвиняемият залял жената със запалителна течност и я заплашил, че ще я запали. Жената успяла да избяга и този път подала сигнал в полицията.

Определението на Районен съд – Добрич е окончателно.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *