Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

В Турция стабилизираха онкоболната Нели от Каварна

Състоянието на онкоболната Нели Маринова от Каварна вече е добро и стабилно, написа самата тя в социалната мрежа. Припомняме, че в началото на месеца младата жена се беше влошила и това наложи да замине по спешност за болницата в Турция, където се лекува.

„След направените ми изследвания и прегледи се установи, както си и знаех, че 2-те нефростоми са спрели изцяло да работят. Веднага беше предприето отпушването им. С тяхното заработване спря и зверски силната болка”, споделя Нели. Разказва, че заради инфекция й е назначено лечение с антибиотици, прелети са й и няколко банки кръв. Предстои да й бъдат сменени нефростомите, тъй като са минали 6 месеца от поставянето им.

Кръвните показатели се нормализират. Единствено тромбоцитите са ми занижени, но приемам лекарства и за това, обяснява каварненката. В петък сутринта ще й бъдат направени изследвания на тромбоцитите и вероятно ще й бъде назначена химиотерапия и имунотерапията, които по принцип са били планирани за 8 април. Ако всичко е наред в понеделник ме изписват и се прибирам, допълва жената.

Нели Маринова е самотна майка на 7-годишния Борис. Момченцето се ражда с увреждане, има една  ръка и е с протеза. За жалост преди година и половина Нели е диагностицирана с рак на шийката на матката. Оперират я, но половин година по-късно е с рецидив в пикочния мехур. Правят й втора операция и става ясно, че освен в пикочния мехур има и в тънките черва.

Започва лечение в клиника в Турция с надежда да я закрепят, защото е на предела на силите си. И заради детето си преминава през още – операция и химиотерапии.

На Нели Маринова можете да помогнете чрез:

Дарителска сметка

Пощенска банка

BG30BPBI79384061908401

BIC:BPBIBGSF

Титуляр: Нели Георгиева Маринова

 Paypal: n.marinova7@gmail.com

Базар „Продавам “В помощ на Нели” във Фейсбук.

c