Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Поредни награди за таланти от Добрич - в Международния вокален конкурс „Истоки“-Москва

Три индивидуални и една награда за вокална формация завоюваха талантите на Училището по изкуства в Добрич. Поредното признание за певческата школа на "Семейство Охридски" от III-ия Международен вокален онлайн конкурс „Истоки“ – Москва, Русия, съобщиха от ръководството на учебното заведение.

Ето и наградените:

  • Доротея Петкова - Номинация „Поп песен“: Трета награда във възрастова група над 17 години с 53-55 (от max. 60).
  • Мари Ганчева - втора награда във възрастова група от 12-16 години с 56-58 точки (от max. 60).
  • Виктория Николаева - втора награда във възрастова група от 12-16 години с 56-58 точки (от max. 60).
  • група „KLIMENTO SINGERS” - Номинация „Руска песен“: Втора награда с 56-58 точки (от max. 60).

Международният фестивал "Истоки" се провежда за трети път. Тази година участваха повече от 200 участника от всички континенти в тази красива музикална приказка. За категориите "Руска песен" и "Естрадна песен" кандидатите бяха предварително селектирани. Организатор на фестивала е Екатерина Сергеева /вокален педагог - Москва/.

Представител на България в международното жури беше Николай Текелиев (журналист, член на УС на Асоциацията на вокалните педагози и продуценти в България, официален представител за България на Международния фестивал на изкуствата „Славянски базар във Витебск“ - Беларус, член на жури в много международни конкурси и фестивали в България и чужбина).

Участниците в този конкурс са подготвени от вокалния педагог Милена Пеева – преподавател по поп и джаз пеене в СУ „Св. Климент Охридски“.

c