Сряда, 17 април 2024

17.04.2024

Последвайте ни

Поклон пред медиците от област Добрич, загубили битката с Covid-19

В Световния ден на здравето, по инициатива на БЛС, точно в 12 часа, медици от цялата страна сведоха глави и с вой на сирени почетоха паметта на своите колеги – лекари, медицински сестри, здравни специалисти, борили се до последно, но загубили битката с болестта.

В тежките времена на изпитания всеки загуби познат, приятел или роднина в неравната битка с коварната болест. Към черните списъци се добавят и имената на над 130 медици, които до последно и с достойнство изпълняваха своя професионален и морален дълг.

“Дълбок поклон пред стоицизма, човещината, вярата и надеждата, които  всички медици носят в душите и сърцата си. Поклон пред паметта на онези герои в бяло, които не са сред нас, но винаги ще носим в сърцата си!”, бяха думите на председателя на БЛС д-р Иван Маджаров. Той пожела на лекарите и специалистите по здравни грижи здраве, кураж и вяра!

Поклон пред паметта на медиците от област Добрич, загубили битката с Covid-19, повечето от които при изпълнение на професионалния и морален си дълг – известният добрички кардиолог д-р Ивелин Марков, д-р Николина Кулева от Дома за медико-социални грижи за деца, видният невролог д-р Ганка Андреева, дългогодишният управител на Работническа поликлиника, а след това експерт в РЗИ и РЗОК д-р Иван Димитров, д-р Евгени Тодоров, лекар на 26-и Разузнавателен авиационен полк Добрич. Битката с коронавируса изгуби и Даниела Христо Василева, работила като медицинска сестра във филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Генерал Тошево.

Признателност и благодарност към всички с бели престилки - лекари, сестри и санитари, призвани да се борят за спасяване на човешкия живот.

c