Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Над 100 са пациентите с COVID-19 в болницата в Добрич, 8 са в Реанимация

Общо 108 са пациентите с COVID-19 днес в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Георги Желязков. В големия Ковид-сектор при капацитет 80 са настанени 65 болни, заети са и осемте легла на Реанимацията. В малкия сектор е запълнен капацитетът от 25 легла.

По думите на изпълнителния директор при третата вълна заболяването протича значително по-тежко от колкото при предните. Пациентите са по-млади, има засегнати и родилки. В момента в болницата няма деца с коронавирус.

Д-р Желязков сподели, че по отношение на персонала е изключително трудно. Има дефицит на медици, ситуацията предполага допълнително натоварване, което поемат работещите в ковид-звената.

За щастие, двете родилки, които са с COVID-19, се подобряват, каза лекарят. По думите му едната от тях, която по принцип работи като акушерка в Акушеро-гинекологично отделение, вече е изведена от Реанимация. Добре са и бебетата  им, те са под грижите на медиците от Отделението по неонатология.

c