Водещи новини - дясно Общество

Катастрофа с магарешка каруца стана в Добрич

Пътен инцидент с участието на магарешка каруца е станал днес в Добрич, научи Про Нюз Добрич. Според очевидци катастрофата е възникнала около 14.30 часа по ул. „Цар Освободител” в ЖК „Балик”.

Присъствали на произшествието разказаха, че лек автомобил „Нисан Микра”, управляван от жена, паркирал, а водачът на каруцата не го изчакал. Колата ударила магарето. Според очевидци виновни за инцидента са хората в каруцата.

Малко след удара магарето се изправило, не е ранено.

Снимка: Виждам те КАТ-Добрич

Follow Me:

Related Posts

 1. Симона says:

  https://www.facebook.com/LHFluckyhunt/ аз писах тук, дано се намесят хората! Това животно съм го виждала в централната част до Стара къща – пребивано и бито, за да се движи по-бързо.. Тук се вижда, че въпреки е ударено от кола, жената отново го рита и го пребива, за да стане и да продължат да ровят в кофите с него! 🙁

 2. 21-ви век, денонощно по пътищата на европейска България, свободно и необезпокоявано продължават да се движат каруци! Много често те са управлявани от лица, след употреба на големи количества алкохол. Каруци безпроблемно се управляват и от непълнолетни, а в много от случаите дори от малолетни лица. Гонките и надбягванията с каруци по пътищата от Републиканската пътна мрежа станаха ежедневие. Собствениците на каруци, неотговарящи на никакви законови изисквания и стандарти /не са регистрирани, нямат светлоотразители, гумите им са в трагично състояние, не са боядисани в задължителния жълт цвят и т.н./, напълно безнаказано ги управляват по всяко време на денонощието, по всички пътища на страната ни, в т.ч. и по първокласните. Резултатът – смърт, след смърт! Стотици невинни хора, загинали при тежки катастрофи, предизвикани от каруци, намиращи се на пътното платно, където нямат никаква работа!

  Колко още хора трябва да загубят живота си, за да дойде най-после момент, в който държавата да се намеси решително и да спре това беззаконие?

  …Съгласно ЗМДТ, плащаме данъци, за какво ли не – за леки и товарни автомобили, за мотоциклети, мотопеди, скутери, ремаркета, триколки, самоходни машини, трактори, самолети, лодки, яхти, моторни шейни, джетове и т.н. Плащаме дори и за свободни балони /за брой/! За каруците обаче данък няма, въпреки, че като ППС с животинска тяга, те са едни от най-активните участници в движението по всички пътища на страната. За тях няма въведени задължителни винетни стикери и застраховка гражданска отговорност! Не се изисква нито пожарогасител, нито аптечка! Няма и задължение за прекарването им през годишен технически преглед, при който да се инспектират състояние на гуми, наличие на задължителни светлоотразители, жълт цвят на сандъка, рег. номер и т.н. Най-интересното – собственикът на каруца, не дължи и лев за коня си, който обаче редовно осира шосетата ни! В същото време сме длъжни да регистрираме дори мини пинчера, който гледаме като домашен лъбимец и да му плащаме годишен данък!

  За какво всъщност се ползват каруците в България?

  Едно от основните /може би единствено/ предназначения на каруците е извършването на кражби с тях! Основно се използват за прекарване на открадната селскостопанска продукция по селата и краден дървен материал, изсечен незаконно от горите. В свободното време – за надбягвания по междуселските пътища, а в последно време, дори и по пътищата от Републиканската ни пътна мрежа!… Разбира се, срещу парични залози и най-вече след солидни пиянски запои!

  Докога, дами и Господа законотворци и управляващи? Колко човека още трябва да умрат по родните ни пътища, за да ви накарат най-после да предприемете нещо по този сериозен проблем?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *