Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Набират се средства за прехвърляне на новата къща на децата от с. Кардам

Апел за помощ отправи в социалната мрежа Вили Димитрова от Генерал Тошево – организатор на кампанията за подпомагане на децата от село Кардам, чието братче Стефан почина през октомври 2019 година след отравяне с химически препарат срещу гризачи. Жената съобщи, че следващия петък ще се състои сделката по прехвърляне на новата къща на децата.

Тя разказа, че до момента адвокат Петър Николов е направил нотариалните документи, нотариален акт и е упълномощен да представлява предишния собственик, всичко е за негова сметка. Такса се поема и от нотариус Снежина Желева. За прехвърлянето на къщата са необходими още 499.40 лева. Те са за:

  • - Нотариална такса - 235.90 лева,
  • - Агенция по вписване – 10 лева плюс 2 лева превод, общо 12 лева,
  • - Дължим данък до момента - 251.50 лева.

Благодарим на всички, които се отзовават и отново ще помогнат, сподели Димитрова. Мисля, че сумата не е голяма и можем да я съберем, допълни тя.

Припомняме, че след трагедията с 9-годишния Стефан за неговите пет братчета и сестричета се грижат баба им Стоянка и дядо им Живко, тъй като майка им Росица избяга от дома им. Благодарение на добри хора бяха събрани 6 500 лева, с които бе закупена новата къща.

c