Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Книги на здравна тематика предлага библиотеката в Добрич

Регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич се включва в Общинската кампания „Бъди здрав! 2021“, съобщават от културната институция. По повод 7 април - Международния ден на здравето, сектор Книгозаемане и Обща Читалня предлагат на читателите витрини с библиотечни документи на здравна тематика.

В сектор Книгозаемане са изложени книги, свързани с положителното психично здраве. Сред тях са заглавията „Наръчник за оцеляване в живота”, „Щастие в трудни времена”, „Покана за радост”, „Изкуството да живеем просто”, „Обичам се”, „Тънкото изкуство да не ти пука”, „Как да преодолеем безпокойството и да се радваме на живота”. В тях читателите могат да открият полезни техники за овладяване на стреса, начини за пробуждане на естествената радост, съсредоточаване върху важните неща и преодоляване на неблагополучията.

Сектор  Обща Читалня предлага витрина с разнообразна справочна литература, свързана с превенция на здравето, като „Семейна здравна енциклопедия. Как да си помогнем при над 300 заболявания“ Т 1-2.; „Алтернативна медицина. Енциклопедия от А до Я“; „Енциклопедия по природно лекуване“ и много други.

Библиотечните витрини са на разположение на читателите от 5 до 9 април.

c