Бизнес Здраве Общество

ЕМА потвърди връзка между ваксината на AstraZeneca и тромбите

Високопоставен представител на Европейската агенция по лекарствата /ЕМА/ потвърди връзката между поставянето на ваксината срещу ковид на “АстраЗенека” и образуването на тромби в организмите на ваксинирани, предаде AFP.

“Вече сме в състояние да кажем, че има връзка с ваксината. Все още обаче не можем да потвърдим какво конкретно провокира тази реакция”, заяви Марко Кавалери, който отговаря за ваксинационната стратегия на ЕМА, в интервю, публикувано в италианския всекидневник “Месаджеро”.

Агенцията от днес до 9 април ще обсъжда въпроса с връзката между поставянето на ваксината срещу ковид на “АстраЗенека” и образуването на тромби в организмите на ваксинираните с нея.

“Искаме да имаме точна картина на случващото се, да определим по прецизен начин на какво се дължи причиняваната от ваксината реакция”, изтъкна Кавалери, цитиран от БТА.

От няколко седмици има множество сигнали за сериозни странични ефекти, в това число и образуването на тромби, при хора, ваксинирани с ваксината на AstraZeneca.

Десетки подобни случаи бяха регистрирани в различни страни, а част от тях прекратиха употребата на препарата. Сред тях са Франция, Германия и Канада, които ограничиха възрастовата група за имунизиране с продукта на Оксфорд. Други страни, като например Норвегия и Дания, изцяло преустановиха ваксинирането с AstraZeneca.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *