Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Да гласуваме за отбора на ПГЗ "Т. Рачински" в Ген. Тошево за участие е евро олимпиадата по статистика

Гласувайте за умните деца на Професионалната гимназия по земеделие по земеделие "Тодор Рачински". Нека подкрепим отбор RACHINSKI1 в Категория Б в участието им в Европейския кръг на Европейската олимпиада по статистика за ученици 2021, призовават от учебното заведение.

От там обясняват, че гласуването продължава до 13 април. От един IP адрес може да се гласува до 5 пъти. От гимназията пожелават успех на отбор RACHINSKI1.

Припомняме, че в отбора са учениците от 8 а клас Жанет Георгиева, Момчил Буюклиев и Иво Димитров, техен ментор е Севдалина Бонева – преподавател по Математика и Физика и астрономия. Тимът се класира на четвърто място в Националния кръг на IV Европейска олимпиада по статистика за ученици в конкуренция на 301 отбора от 98 училища от 38 града. С този успех отборът е сред петте в страната, които получават право на участие в Европейския кръг на олимпиадата за категория ученици от VIII-IX клас.

В Европейския кръг на Европейската олимпиада по статистика за ученици 2021 България ще бъде представена от два отбора във всяка категория. За това право ще премерят сили първите пет класирали се отбора в националния кръг. Задачата им беше да разработят идея за реализиране на видеоклип на тема: Информация и дезинформация: официалната статистика в свят, преизпълнен с данни.

За отбор RACHINSKI можете да гласувате тук: https://www.nsi.bg/bg/node/17915/?fbclid=IwAR0swZ76dtLuYLQyWlvlMgJVjjQdSH_oSTP-oz-k3A74hT1OS3ZUi7R3UWI.

c