Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Разкриват ваксинационен център в Албена, очакват по-добър сезон

Туристическият сезон тази година ще бъде доста по-добър от миналогодишния – това прогнозира в интервю за „24 часа“ изпълнителният директор на „Албена“ АД Красимир Станев.

„Измина една година, в която персоналът, зает в туризма, показа, че може да се справя с трудната ситуация. Една година вече се прилагат мерки. През май и юни 2020 г. почти никой не знаеше какво трябва да се прави, но общо взето в разгара на лятото се справихме със ситуацията и сезонът мина добре, разбира се, с много малко гости. Но все пак не се допусна да се получи клъстер от заболели в нито един наш курорт или хотел. Напротив, дори когато в края на август се появи решението да се изтеглят немски туристи от региона на Варна и Добрич заради това, че попадна в червената зона, гостите не поискаха да си ходят. Те се чувстваха прекрасно и сигурно. Затова мисля, че ще се справим много по-добре, защото цяла зима се подготвяме за този сезон, макар че пак няма да е лесно“, коментира Красимир Станев.

В Албена ще има и ваксинационен център, така че всеки гост може да се ваксинира.

По думите на Красимир Станев ранните записвания, които се правят за това лято дават оптимизъм. „Вече имаме толкова направени резервации към момента, колкото нощувки имахме за целия минал сезон чак до септември. Във всички случаи ще имаме повече нощувки и предполагам, че така ще е и при колегите. Не трябва да се подценяваме, трябва да вярваме в себе си. Но трябва да започнем една, бих казал, агресивна в хубавия смисъл на думата кампания в цяла Европа“, казва Красимир Станев.

По думите му ние трябва непрекъснато да даваме информация в тези държави за положението в страната. Ето, в момента тече процес на канселиране от тамошни туроператори на полети до България, защото не сме дали достатъчно информация какви гаранции за сигурността на техните клиенти.

Източник: "24 часа"

c