Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Колите на Google Street View започват нови снимки в Добрич

Колите на Google Street View отново ще се отправят по пътищата на България през тази пролет, а обиколката им започва на 26 март, разкриха от компанията в съобщение до медиите.

Планът е да се осъвременят изображенията на градовете, пътищата и магистралите, показвани в услугата Google Maps. Ето защо автомобилите ще преминат през редица български градове.

След като снимките приключат, в Google Street View потребителите ще могат да посетят повечето български градове, природни забележителности, архитектурно-музейни резервати, градски и национални паркове.

Google актуализира базата си, защото инфраструктурата в и между градовете не спира да се променя и затова са нужни нови 360-градусови снимки.

Първите кадри на България в Google Street View бяха заснети още през 2012 г. и са налични в платформата от март 2013 г. Същевременно компанията представя и панорами от пешеходните части на българските градове и от други места, които не са достъпни с автомобил.

През 2021 г. колите на Google ще преминат и през Добрич.

От Google припомнят, че лицата на заснетите хора, както и регистрационните номера на автомобилите, се замъгляват чрез специална технология, така че да бъде защитена поверителността.

От своя страна, потребителите могат да се възползват от допълнителна функция за размазване на изображението (на къщи, лица, автомобили и други). Тя е достъпна през бутона „Подаване на сигнал за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Google Street View е функция, достъпна в над 220 държави по света, в това число Арктика и Антарктида.

c