Култура Общество

Доброволци от Добрич чистиха за втори път парк „Дъбовете”

Втора акция по почистване в парк „Дъбовете” край Добрич се проведе вчера. Както Про Нюз Добрич писа, тя бе организирана от Сдружение с нестопанска цел „Зеленият пламък” по програмата Партньорство за красива и чиста България.

В инициативата се включиха 8 възрастни и 2 деца. Те не се уплашиха от дъжда и в рамките на четири часа успяха да съберат над 30 чувала основно с дребни боклуци. Направиха си снимки на “влакчето на срама” – и подредени като войници в ред черните чували.

От неправителствената организация благодарят на доброволците, които се включиха в акцията. Благодарност изказват и на „Уейст Солюшънс България” ЕООД – за подкрепата и извозването на чувалите до правилното за това място. Дейностите ще продължат и през следващия месец, съобщават от „Зеленият пламък”.

Търсим устойчивост и регулярното събиране на боклуци след основното почистване. Това ще спомогне да се запази чистотата, споделят от организацията. От там обясняват: „В тази връзка ако има желаещ с възможност да заплаща на извозващата фирма да постави контейнер и ежемесечно да го извозва (все пак струва пари), нека се свърже с нас и да говорим за възможни варианти. Все пак се намира извън града и осъществяването ще е по-трудно”. Обявяваме осиновяване на контейнер за боклук, споделят в кръга на шегата от „Зеленият пламък”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *