Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Членове на СИК спаха по столове и чували в зала „Добротица” в Добрич

Часове наред вече чакат членове на секционни избирателни комисии /СИК/ от област Добрич, за да предадат протоколите си в Районната избирателна комисия /РИК/, която е в зала „Добротица”. За Про Нюз Добрич жена, която е член на СИК, сподели, че в началото обработването на протоколите на една СИК е продължавало по 30-40 минути. От сутринта има промяна и обработването ставало по-бързо.

Жената разказа, че е в зала „Добротица” от 3 без 15 часа след полунощ. Когато пристигнала тяхната СИК получила номер 263 за предаване на протоколите, а тогава се обработвали тези с номер на пристигане малко след 100. Около 9.30 часа извикали секция с номер 203.

„Имаше хора, които са дошли в 23 часа снощи и са минали чак в 6 часа сутринта. А те са на работа от 6 часа предната сутрин”, сподели съгражданката ни. По думите й хората спали по столовете и чувалите с протоколи, полицаите им казали никъде да не излизат. Много от присъстващите в залата били без маски. „Недомислици, не е предвидено, че ще отнеме толкова много време да се обработят протоколите, обезкуражаваш се”, каза жената.

Тя не е за първи път в СИК при провеждане на избори. Сподели, че досега не е имало такова чакане за предаването на протоколите. Организацията е много по-зле от предни пъти, допълни жената. 

c