Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

РИК-Добрич: Няма нарушения във връзка сигнал за организирано извозване на хора

Сигнал за организирано извозване на хора в Одринци е подаден в Районната избирателна комисия /РИК/ от председателя на секционната избирателна комисия /СИК/ в селото, става ясно от решение на РИК.

Според сигнала пред секцията пристига автомобил, който извозва хора, кметът е в близост до секцията и се следи кой се извозва. Съмнението е за натиск върху възрастните хора за гласуване за определена партия.

След извършена служебна проверка на място от членове на РИК е установено, че към момента няма струпване и извозване на хора. След разговор с председателя на секцията става ясно, че кметът на с. Одринци му е предоставил заповед от 26 март на кмета на Община Добричка. Извършена е документална проверка, при която е установено, че със заповедта на кмета на Общината е указано кметовете, кметските наместници или техните заместници да определят дежурни на 4 април от съответните населени места, които да оказват съдействие на лица с увреждания за придвижвания от дома им до изборните помещения.

След извършените проверки не са установени нарушения е решението на РИК. То подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия чрез РИК-Добрич в тридневен срок от обявяването му.

c