Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Паспортното в Добрич работи днес до 19.30 часа, ОДМВР с открита линия за сигнали

Звено „Български документи за самоличност“ към Областната дирекция на МВР Добрич ще работи днес от 08.30 до 19.30 часа. Служителите ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, за упражнят правото си на вот, посочват от полицията.

Удостоверението за гласуване се издава, за да послужи само пред СИК и е валидно за изборния ден 4 април Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта;

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

В ОДМВР-Добрич днес ще функционира денонощно открита линия (телефон 058/658-088  и e-mail dobrich@mvr.bg ) за приемане на сигнали, свързани с нарушения на изборния процес при подготовката и произвеждането на изборите за Народно събрание, съобщават още от полицията.

Подаваните на откритата линия сигнали трябва  да са относими към дейността на МВР по време на изборния процес.

c