Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Изборният ден в област Добрич започна, има отсъстващи членове на секционни комисии

Изборният ден в област Добрич започна в 7.00 часа, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на Районната избирателна комисия Цонка Велкова. Тя поясни, че има секционните комисии в областта, в които е имало отсъстващи по различни причини членове. Комисиите обаче са започнали работа с кворум.  

Окончателният брой на жителите на област Добрич, които днес имат право на глас, е  176 273, съобщиха от областната администрация. Те могат да упражнят правото си в общо 384 секции в цялата област, включително допълнително разкритите 6 в Добрич, 4 в Балчик, 1 в община Добричка, 1 в община Крушари и две в Тервел.  

В 247 секции в областта ще се проведе машинно гласуване.

Във всички секции в областта е подсигурен допълнителен технически персонал, който в деня на вота ще извършва пропускателен режим в сградите със секции, ще следи за спазване на дистанция между избирателите, за правилното поставяне на маски от гласуващите и ще извършва дезинфекция в общите части на сградите.

По секциите са предоставени осигурените от Министерство на здравеопазването лични предпазни средства – маски, ръкавици и предпазни облекла, за членовете на СИК, както и дезинфектанти за деня на вота.

Изборният ден приключва 20.00 часа или по-късно, ако има чакащи пред секциите.

c