Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Поредно почистване на парк „Дъбовете” край Добрич организира „Зеленият пламък”

Почистване на парк „Дъбовете” край Добрич, известен като „Кобаклъка”, организира на 4 април, неделя, от 10 часа Сдружение с нестопанска цел „Зеленият пламък”. То ще се осъществи благодарение на програмата Партньорство за красива и чиста България.

Сборният пункт е ресторант „Колибите”. И в тази акция партньор на „Зеленият пламък” е „Уейст Солюшънс България” ЕООД /бившата FCC/, от където ще се погрижат за извозването на събраните отпадъци. Ще има осигурени чували, щипки и ръкавици за всички участници, както и ще бъдат спазени всички мерки за дезинфекция и дистанция.

„Всеки  може да се включи колкото пожелае. На място ще приемаме и идеи за други силно замърсени места”, споделят от организацията. От там  подканват добричлии, които ще се включат в почистването, на си носят туристическо канче или термочаша, тъй като на място ще се предлагат чай или друга ободряваща напитка.

Акция за почистване на парк „Дъбовете”, организирана от „Зеленият пламък”, се проведе и в края на февруари. Тогава бяха събрани близо тон и половина отпадъци.

c