Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Окръжният съд в Добрич пуска на свобода мъжа, пребил и залял с нафта бившата си приятелка

Окръжен съд Добрич замени с по-лека мярката за неотклонение „задържане под стража“ на мъжа, нападнал, пребил и залял с нафта бившата си приятелка. Състав на съда определи гаранция в размер на 500 лева. Така Денис Й. излиза на свобода. Определението на съда е окончателно.

Припомняме, че  първоинстанционният съд уважи искането на Районна прокуратура – Добрич, за вземане на най-тежката мярка – „задържане под стража“. Подадена бе обаче жалба от страна на защитата на обвиняемия, като делото за изменение на мярката се гледа този следобед.

Прокуратурата иска постоянен арест за бившия приятел на пребитата и залята с нафта Ажда от Добрич

Аджа С. подаде на 24 март сигнал до Първо РУ на МВР в Добрич за системен тормоз, получаване на заплахи, закана за убийство, побой и опит за палеж от бившия си приятел Денис Й. В него тя разказва, че проблемите й с мъжа започват от януари т. т. когато му казва, че не желае  повече да са заедно и връзката им приключва. От тогава той започва системно я преследва, заплашва и тормози. На 24 март около 6.45 ч. между два блока по ул. „Дунав”, зад павилион „Българска скара“, мъжът причаква Ажда зад ъгъла. Започна да я дърпа за ръката, удря я по главата с юмрук. Младата жена се разкрещява, при което Денис изкарва едно шише и започва да я залива с нафта. Момичето успява да се измъкне от ръцете му и да избяга.

Наблюдаващият прокурор Даниел Илиев посочи вчера пред Про Нюз Добрич, че са налице предпоставки за задържането на обвиняемия за постоянно под стража, тъй като има достатъчно доказателства по делото, че ако не е тази мярка, поведението му може да ескалира и Ажда да се окаже в опасност. Илиев заяви, че ще направи всичко възможно делото да приключи в двумесечния срок за разследване.

c