Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Енерго Про обяви новата цена на тока за област Добрич

Като уточнение на публикуваните намерения за подаване на  заявления за новите цени към Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/, от управата на ЕНЕРГО ПРО обявиха и конкретно заявените към енергийния регулатор цени на енергията за битовите потребители на лицензионната територия. Исканите нови цени от електроразпределителното дружество цени са:

  • 0.14517 BGN/kWh - за дневна тарифа
  • 0.05664 BGN/kWh  - за нощна тарифа

Според анализа на ЕНЕРГО ПРО, общото увеличение за битовите потребители на регулиран пазар при така направените предложения за нови цени е в размер на 1,62%.

От компанията уточняват, че промяната е по-малка - с 0,08%, спрямо първоначално заявената, поради "окончателно уточняване на отчетните стойности на някои от ценообразуващите елементи".

Нова крайна цена на тока в област Добрич от юли 2021 г. ще иска ЕНЕРГО-ПРО

ВАЖНО: Основни допускания на предложението:

  • Промяната е  изчислена при сега действащите цени на всички останали участници на регулирания пазар, без да бъдат отчетени изменения на цените, които те биха заявили за утвърждаване от КЕВР за предстоящия ценови период.
  • В така посочените цени не са включени цените за достъп и пренос през мрежата на ЕСО и за достъп и пренос през разпределителната мрежа на ЕРП Север.
  • Промяната в цените достъп и пренос през разпределителната мрежа на ЕРП Север е с 1.45% спрямо действащите цени, което се отразява с 0,37% на заявените крайни цени. ЕНЕРГО-ПРО не предвижда промяна в начина на определяне на цените на предлаганите услуги.
c