Култура Общество

Възобновяват проявите в библиотеката в Добрич при до 30% заетост на залите

Във връзка със заповед на министъра на здравеопазването от 30 март в Регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич за периода от 1 до 30 април се възобновява провеждането на културно-образователни и информационни прояви, съобщават от институцията. Те ще са в рамките на работното време с читатели /8.30-17.30 ч./ при заетост до 30 % от капацитета на залите, спазване на дистанция от 1,5 м и носене на предпазна маска.

Библиотеката ще обслужва читатели при следните мерки:

Книгозаемане  и Работа с деца:

  • 8.30-17.30 ч. – допускат се до двама читатели едновременно, с престой 20 минути

Обща читалня:

  • 8.30-16.30 ч. – допускат се до трима читатели едновременно, с престой 1 час

Краезнание, Читалня Изкуство и Читалня Работа с деца: 

  • 8.30-16.30 ч. – допуска се по един читател, с престой 1 час

Всички ползвани библиотечни документи подлежат на 72-часова карантина. В читалните не се предоставят за ползване периодични издания. Мерките се въвеждат поради липса на необходимата техника за дезинфекция на библиотечните документи. Във всички сектори се извършва ежедневна стерилизация с ултравиолетова гермицидна лампа с озон по график.

Центърът за информация и справочно-библиографско обслужване остава затворен за ползване на компютри, извършва само билиографски справки на място и онлайн – библиографски справки и електронна доставка на документи чрез рубриката Е-услуги, отговаря на запитвания на ЧАТ в реално време на сайта на библиотеката https://libdobrich.bg/.

За заявка и презаписване на заети библиотечни документи читателите имат следните възможности:

  • –  чрез електронната услуга MyLib https://ilib.libdobrich.bg/,
  • –  на телефон 058 602574.

От РБ „Дора Габе” препоръчват на читателите да ползват електронния каталог на библиотеката за избор на конкретни заглавия на адрес https://ilib.libdobrich.bg/. 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *