Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Разбита е оранжерия за канабис в Добрич, иззети са 30 саксии с растението

Оранжерия за отглеждане на канабис е разкрита в Добрич, научи Про Нюз Добрич. Случаят е от вчера и е докладван на прокуратурата.

Директорът на ОДМВР Добрич ст.комисар Никола Панчев потвърди пред медията за разбитата оранжерия.

„На този етап няма данни за разпространение на дрогата. Тя е била отглеждана в помещение от мъж, който сам си е признал за деянието. Имаме основания да смятаме, че той е начинаещ в този вид деяния“, посочи Панчев.

Под ръководството на Районната прокуратура в Добрич е извършен оглед. Иззети са около 30 саксии с растения канабис, както и лампи и друго оборудване.

Районният прокурор Петко Тухчиев каза за Про Нюз Добрич, че е образувано досъдебно производство и текат процесуално-следствени действия, за да се прецени на кого да се повдигне обвинение.

От ОД на МВР съобщиха, че след проведени следствено-оперативни действия по линия на наркоразпространението, е извършена проверка на частен имот, намиращ се по бул. „25-и септември” в град Добрич. В хода на работа, служители на сектори ПКП при Първо РУ МВР Добрич и ОД МВР Добрич установяват на адреса високотехнологична и специално оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис.

Униформените са установили и иззели 30 броя саксии с растения в различен стадии на развити с височина от 50 см до 150 см.. Открити са и 500 грама зелена тревна маса, 10 грама суха тревна маса и семена, всички реагиращи на наркотичното вещество канабис. Ползвател на имота е 23-годишен мъж от град Добрич.

Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност задържаният продължава.

снимката е илюстративна

c