Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Прокуратурата иска постоянен арест за бившия приятел на пребитата и залята с нафта Ажда от Добрич

Бившият приятел на Ажда С. от Добрич, който я преби и заля с нафта, е в момента с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщи за Про Нюз Добрич наблюдаващият прокурор Даниел Илиев. Прокуратурата ще иска постоянен арест за Денис Й.

„Първоинстанционният съд уважи искането на Районна прокуратура – Добрич, за вземане на най-тежката мярка – „задържане под стража“. Подадена е жалба от страна на защитата на обвиняемия, като делото за изменение на мярката ще се гледа утре от 13.30 часа в Окръжен съд Добрич“, посочи прокурор Илиев.

Бивш преби и опита да запали красавица от Добрич

Той смята, че са налице предпоставки за задържането на обвиняемия за постоянно под стража, тъй като има достатъчно доказателства по делото, че ако не е тази мярка, поведението му може да се повтори.

При неуспешния опит да бъде подпалена, Ажда от Добрич загуби единственото си зимно яке

Защитата на обвиняемия иска мярката да бъде заменена с по-лека, под претекст, че Денис е с чисто съдебно минало. НПК обаче не забранява да се задържат лица с чисто съдебно минало. „Той действително има такова, както и има добри характеристични данни. Има обаче други доказателства – че това не е инцидентна проява в неговото поведение спрямо Ажда. Има показания на свидетели за това. В преписката съм посочил, че поведението му ескалира и евентуалното му пускане на свобода би могло да доведе до това поведението му да се повтори, предвид факта, че тормозът не е спрял от месец януари до сега“, коментира прокурорът.

Вълна от подкрепа в социалната мрежа за битата и залята  снафта Ажда от Добрич

Предстои изготвяне на редица експертизи – техническа, химическа, психиатрични. „Желанието ми е делото да приключи в двумесечния срок за разследване. Химическата експертиза на дрехите на пострадалата ще установи какво е веществото, с което е залята, и дали то съвпада с веществото от тубата, намерена в дома на обвиняемия Денис Й. Имам уверение, че тази експертиза ще бъде готова в двуседмичен срок“, добави прокурорът.

Припомняме, че Аджа подаде на 24 март сигнал до Първо РУ на МВР в Добрич за системен тормоз, получаване на заплахи, закана за убийство, побой и опит за палеж от бившия си приятел Денис Й. В него тя разказва, че проблемите й с мъжа започват от януари т. т. когато му казва, че не желае  повече да са заедно и връзката им приключва. От тогава той започва системно я преследва, заплашва и тормози.

На 24 март около 6.45 ч. между два блока по ул. „Дунав”, зад павилион „Българска скара“, мъжът причаква Ажда зад ъгъла. Започна да я дърпа за ръката, удря я по главата с юмрук. Младата жена се разкрещява, при което Денис изкарва едно шише и започва да я залива с нафта. Момичето успява да се измъкне от ръцете му и да избяга.

По случая бе образувано досъдебно производство, а социалните мрежи изригнаха в защита на младата жена.

c