Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

ОС-Добрич наложи най-тежката мярка за биячите от с. Черна

Двамата извършители - 35-годишният И.К. и 16-годишният И.И. от с. Черна, които нападнаха и ограбиха възрастен мъж от същото село, са задържани под стража след одобрено искане на Районна прокуратура-Добрич, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Оттам информират, че Районен съд-Добрич е одобрил искането на прокуратурата и е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 35-годишния И.К. и на 16-годишния И.И. от с. Черна.

Припомняме, че двамата бяха привлечени към наказателна отговорност за грабеж на 500 лв. и мобилен телефон от 70-годишен свой съселянин – престъпление, класифицирано по чл. 198, ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК.

СЛУЧАЯТ

Вечерта на 27 март 2021 г., по време на посещение в дома на жертвата, 35-годишният мъж му поискал малък заем.От събрания доказателствен материал е видно, че двамата нападатели са се познавали от дълго време с жертвата, и това им посещение не е било прецедент.

В нощта на инцидента възрастният домакин първоначално се съгласил да предостави поискания паричен заем, но после отказал да даде уговорената сума. С напредването на вечерта и под въздействието на употребения алкохол, двамата обвиняеми нападнали потърпевшия с цел да вземат пари от него, нанесли му няколко удара, ограбили сумата от 500 лв. и мобилен телефон от 70-годишния мъж и си тръгнали.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

c