Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Заети са леглата в Ковид-отделението на болницата в Балчик

Изписват се пациенти, приемат се нови, по принцип Ковид-отделението в Многопрофилната болница за активно отделение /МБАЛ/ в Балчик е пълно. Това съобщи за Про Нюз Добрич управителят на лечебното заведение д-р Пламен Димитров. Припомняме, че отделението разполага с 18 легла.

Както вече информирахме, към днешна дата 35 жителите на община Балчик с коронивирус са хоспитализирани. При нас организацията е такава, че когато обявим, че нямаме свободни легла, пациентите директно се пренасочват от Филиала на Центъра за спешна медицинска помощ към други болнични заведения, обясни д-р Димитров.

Той припомни, че Ковид-отделението на МБАЛ в Балчик е не само за пациенти от Белия град, но и от общините Шабла и Каварна. Допълни, че при тях се лекуват само леките и средно тежките състояния, а тежките директно се насочват към Добрич.

Нямаме достатъчно персонал за Ковид-отделението, сподели лекарят. По думите му колегите му са натоварени, но успяват да осигурят всичко, което е необходимо за пациентите. Д-р Димитров обясни, че в болницата в Балчик не се командироват медици от други отделения в Ковид-отделението, както е в МБАЛ в Добрич, тъй като структурата в Белия град е по-малка.  

Според управителя пациентите с коронивирус при тях като цяло са по- възрастни – на 50 плюс. Има и по млади - на по 30 и няколко години, при тях заболяването протича по-леко.

c