Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Ученици от гимназия „Райко Цончев“ в Добрич твориха онлайн с връстници от 4 държави

Ученици и учители от Гимназия „Райко Цончев“ в Добрич проведоха виртуално поредното си събитие по проект, в който се включват училища от още четири държави – Чехия, Румъния, Латвия и Турция. Проектът е за проблемите на околната среда, възможностите за рециклиране и ефективно използване на енергията. Защитен е по програма Еразъм +.

Домакин на виртуалното събитие бе партньорското училище от Адана, Турция. В рамките на пет дни над 100 ученици и учители от петте държави се включиха онлайн в различни дейности, свързани с темата на проекта. Проведе се работилница за изработване на рамка за снимка от ненужни вещи, налични в домовете.

Учениците се опитаха да изчислят въглеродния отпечатък, на база потребителското ни поведение. Изработени бяха постери за отбелязването на Световния ден на Земята - 22 април. Бяха споделени и любопитни моменти от културата и обичаите на домакините. Учениците от всяка страна се бяха постарали предварително да приготвят и заснемат типично за страната си ястие и да го представят пред чуждестранните си връстници.

Предстои провеждане на последната мобилност, чийто домакин ще бъде училището от гр. Фокшани, Румъния.

c