Бизнес Общество

От днес ПИБ поднови приема на документи по програмата за безлихвено кредитиране на физически лица

снимка: shutterstock

Първа инвестиционна банка подновява от днес (30.03) приема на документи по програмата за безлихвено кредитиране на физически лица, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19. Това е третият поред партньор на ББР след УниКредит Булбанк и Инвестбанк, които в края на миналата седмица рестартираха приема на заявления.

По Програмата, ББР гарантира заеми до 6900 лева, включително за кредитиране на граждани, които са били в неплатен отпуск поради пандемията, а в настоящия период на наложени ограничителни противоепидемични мерки са безработни. Кандидати могат да бъдат служители, които са били в принудителен неплатен отпуск или самоосигуряващи се, чиято дейност е била временно прекъсната заради извънредната обстановка.

Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки.

От Българската банка за развитие припомнят, че с РМС 194/05.03.2021 г. бе одобрено увеличение на бюджета по програмата. Управата на ББР работи по сключването на допълнителни споразумения и с останалите банки-партньори, уточняват оттам.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *