Водещи новини Общество

Изгоря къщата в с. Одринци на известния дърворезбар Койчо Колев от Добрич

Пожар изпепели къщата в село Одринци на известния дърворезбар от Добрич Койчо Колев. За Про Нюз Добрич той разказа, че пламъците лумват в неделя вечерта. Към 23 часа съседът му запалил огън, който се разпрострял. Хора започнали да го гасят сами без да извикат пожарната.

„Аз спях и не знаех нищо. В 2.30 часа дойдоха и ме извадиха от вкъщи”, разказа Колев. Той живее в дома си в село Одринци сам. За гасенето на пожара на двете къщи – неговата и съседа му, на място пристигат седем-осем пожарни автомобила. Борбата с пламъците продължава до 6.30 часа.

Койчо Колев сподели, че е по-пострадал вторият етаж от къщата му. Унищожени са двата антични тавана – 45 кв. м и 50 кв. м, които били резбовани. Изгорял е покривът, който е ремонтиран преди три години за 40 000 лева. Пламъците изпепелили и 16 кубика супер ценен материал.

„За мен това да гасят сами е безотговорна постъпка – сподели дърворезбарят. – Моята загуба е огромна, тя не е само материална, но и материална. Животът ми е там”.

Койчо Колев започва да прави къщата си в село Одринци от 1985 година. Тя цялата е в дърворезба, която е изработил със собствените си ръце. „Ако съм на 40 години, няма проблем да я възстановя. Но трябват много пари”, допълни Колев.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *