Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Добрич се включва в кампанията за спечелване на атракцион на световноизвестната фирма „Уолтопия“

Община Добрич ще се включи в националната кампания за безвъзмездно изграждане, поддържане и обезопасяване на два атракциона, обявена от световноизвестната компания „Уолтопия“ АД. Това реши днес Общинският съвет на Добрич.

Кампанията е адресирана към българските общини. След днешното решение Община Добрич ще подаде формуляр за кандидатстване, като крайният срок е 15 април 2021 г. Целта на кампанията е изграждане на „Adventure Hub“ – атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много различни забавления. Той включва въжен парк, съоръжението ролглайдер за свободно летене, детски стени за катерене, които са хармонично съчетани в красивата форма на гигантско дърво. Община Добрич кандидатства втория атракцион – дървото.

„Впечатляващото дърво ще се впише чудесно в естествената среда затова предлагаме да се изгради на територията на Центъра за защита на природата и животните в Добрич. Считаме, че този атракцион ще обогати концепцията за модерно градско пространство за забавление на деца и възрастни, какъвто е единствения в България Център за защита на природата и животните. Дизайнът на съоръжението е подходящ и няма да наруши общата визия на естествен парк“, се посочва в предложението на Общината.

Съветниците обаче приеха предложението на Иво Пенчев във формуляра за кандидатстване да не се вписва локацията зоопарк. Пенчев смята, че на инвеститора трябва да бъдат предложени няколко места и той да избере.  

При обсъждането в залата на ОбС стана ясно, че ще има такса за посетителите на атракциона. До момента в кампанията са кандидатствали 46 общини.

„Уолтопия“ АД е българска компания за производство на спортно оборудване. Тя e световен лидер в производството на стени за катерене с 1500 проекта в 50 страни на 6 континента.

снимка: Уолтопия

c