Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Даниел Петков: Моето участие в политиката не е самоцел, а осъзната кауза да съм полезен на Добруджа

Даниел Петков Йорданов e  народен представител от Добричкия избирателен район в досегашното 44-то Народно събрание, за предстоящите парламентарни избори е втори в листата на коалицция „БСП за България” Приема това като признание за дейността му, но повече като отговорност. Желанието му е да продължи да съдейства за развитието на Добрич област. Преди това е работил в сферата на земеделието.

„Когато  кандидатстваш за доверието на хората за втори път, разликата е в това, че вече имаш опита и знаеш как да постигаш нещата. Моята партия беше опозиция през изтеклия мандат. И аз, и моята партия постигнахме доста неща,  но много от добрите идеи останаха нереализирани. Моето участие в политиката не е самоцел, а осъзната кауза - да съм полезен на обществото и да оставя добри дела след себе си” – казва Петков.

„БСП има амбициозна, но реална и реализуема програма. За да се осъществи тя, ни е необходима сериозна подкрепа от хората  в изборния ден - на 4 април” – категоричен е той.

Той оценява мандата на 44-ото Народно събрание като  години на неправилна политика от управляващите и липса на диалог. „Немалко неща успях да прокарам и съм доволен, когато видя, че съм успял да помогна на хората. За съжаление повечето от идеите ни останаха нечути и то само защото идваха от опозицията. Да се надяваме, че в неделя избирателите ще дадат шанс на нови и разумни идеи, на които смятам, че съм представител и аз”  - казва още Петков

„Програмата на БСП е с акцент за разширяване на правомощията на браншовите организации, които да извършват държавно делегирани дейности за собствените си членове, за да се сложи край на досегашната тежка административни процедури. Искаме да развием семейните ферми и кооперирането им. Предвижда се и развитието на напояването, отглеждането на  трайни насаждения и зеленчуци, но на фермерски принцип и с пазарна подкрепа и достъп до пазари за готовата продукция чрез коопериране и гаранции от държавата” – обяснява специалистът.

„Проблемът в земеделието не е основно при финансирането. Необходимо е да направим така нещата, че за чувствителните сектори да има адекватна политика - малките земеделци да имат достатъчно собствена и наета земя, да се кооперират с други  и държавата да им помогне с достъпа до пазари. Трябва да постигнем модел, при който едно семейство да има толкова производство и пазари, че то да може да се издържа само от земеделската си дейност. Това е сложен процес, който трябва да започне. БСП знае как да направи този процес. Имаме наистина добри кадри и опит. Ако една партия ви говори само за субсидии в земеделието, от мен да знаете -  тя е много далеч от разбирането за политика в отрасъла” – добавя той.

Според него, в Добруджа се изисква цялостен самостоятелен подход за изграждане на поливни полета и пълноценно ползване на сондажните кладенци и то чрез сътрудничество и коопериране на различните стопани. Необходимо е облекчение на административните режими и адекватно финансиране. ”За горския сектор  е необходимо провеждането на политика, гарантираща екологична устойчивост, както и и залесяване на унищожени земеделски и горски територии. Подпомагане и финансова подкрепа за разнообразяване на дейността на малките рибари по Черно море и река Дунав, развитие на пазара и преработката на рибни продукти в България, запазване и подобряване на екологичните стойности на водните басейни” – посочва задачи в програмата на БСП Петков.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c