Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Светлана Василева спечели конкурса за началник на РУО в Добрич

Светлана Василева спечели конкурса за началник на Регионалното управление на образованието /РУО/ в Добрич, става ясно от информация, публикувана в сайта на институцията. До сегя та изпълняваше временно длъжността.

Припомняме, че до конкурс се стигна след като досегашният началник на РУО Жоро Тошков се пенсионира. В конкурса участваха трима души – Светлана Василева, Нейчо Нейчев и Сийка Колева. Последната не бе допусната, тъй представените от нея документи не удостоверяваха изпълнението на изискванията за минимален професионален опит – пет години опит в ръководна длъжност в институциите от системата на предучилищното и училищното образование, опит на ръководни или експертна длъжност в администрация от същата система или минимален ранг II младши.

КЛАСИРАНЕ на кандидатите в конкурс за длъжността „Началник на регионално управление на образованието”, Регионално управление на образованието – Добрич

На основание чл. 44, ал. 4 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители, Министерството на образованието и науката публикува информация за класирането на кандидатите от първо до трето място в конкурс за длъжността „началник на регионално управление на образованието”, Регионално управление на образованието – Добрич:

    Първо място – Светлана Василева

c