Водещи новини Здраве Общество

COVID ръст в област Добрич: Позитивни са 45,7% от изследваните, заболяемостта вече е 549,4 на 100 хил.

Това съобщават от Областния координационен щаб.

За седмица в имунизационните кабинети в областта са поставени 1195 дози ваксина срещу COVID-19. За 7-дневния период общо 478 са регистрираните и проучени случаи на коронавирус.

За периода от 22 до 28 март 2021 г. на територията на област Добрич са регистрирани и проучени общо 478 случая на COVID-19, сочи справката на Регионална здравна инспекция. Сред регистрираните са:

  • медицински лица – двама лекари, 8 медицински сестри, 1 лаборант, четирима санитари и един рехабилитатор
  • в сферата на образованието – 10 учители, 8 ученици и едно лице – помощен персонал в детско заведение

Карантинирани като контактни са 18 деца и 1 лице от Детска градина № 9 в град Добрич.

Общият брой на изследваните с RT-PCR тестове и бързи антигенни тестове жители на областта в лаборатории в страната през изминалата седмица е 1045, а общият брой на поставените под карантина – 457 лица, отчитат още от РЗИ Добрич.

От потвърдените за периода 478 случая, 81 лица са хоспитализирани, като 14 от тях – в Отделение за анестезия и интензивно лечение. Към 28.03.2021 г. заболяемостта в областта на 14-дневна база достигна вече 549,4 на 100 000 жители.

Продължава и изпълнението на Националния имунизационен план, както и поставянето на ваксини на граждани, пожелали да бъдат имунизирани срещу коронавирус. За седмица – от 22 до 28 март 2021 г. поставените дози ваксини срещу COVID-19 в специализираните имунизационни кабинети в областта са 1195. Желаещите граждани да се имунизират, които не попадат в Първа, Втора или Трета фаза от Националния имунизационен план, могат да се обърнат към личния си лекар или да се регистрират в електронния портал на адрес https://www.his.bg/bg/reservation

За пореден път Румен Русев – ВрИД областен управител на област Добрич, се обръща с апел към добруджанци да бъдат отговорни към своето здраве и здравето на близките и приятелите си. Само спазването на противоепидемичните мерки и дисциплина от всеки един ще ни помогнат да спрем ръста на разпространение на заболяването.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *