Водещи новини - дясно Култура Общество

Отбелязваме Часът на земята със затъмнени фасади на знакови сгради

На 27 март град Добрич се присъединява към глобалната инициатива  „Часът на земята”, която през тази година ще бъде отбелязана с изключване на част от фасадното осветление на Дом-паметник „Йордан Йовков”, храмовете „Света Троица“ и „Свети Георги“ и малка част от уличното осветление в тези райони.

Часа на Земята е най-мащабната глобална инициатива, посветена на опазването на нашия общ дом – планетата Земя. По традиция в последната събота на месец март между 20:30 и 21:30 ч. милиони хора от цял свят символично ще изгасят осветлението в домовете си, а знакови сгради ще притъмнят фасадите си.

От глобалния фонд информират, че само за последните 50 години сме загубили 60% от популацията на диви животни. Затова тази година Часът на Земята в България ще обърне специално внимание на един емблематичен за нашите гори вид – кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на риск през последните години.

Активистите от WWF за поредна година призовават – чрез загасяне осветлението в домовете си между 20:30 и 21:30 часа на 27 март, към подкрепа на инициативата на световната природозащитна организация, ангажирана в мисията за справяне с климатичните промени и за опазване на природните ресурси.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *