Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Отлични резултати от работата си през 2020 г. отчете Административният съд в Добрич

Годишно отчетно събрание на съдиите и служителите на Административния съд в Добрич се проведе преди дни, съобщават от институцията. Поради пандемичната обстановка в страната на събранието не бяха поканени гости.

Председателят Красимира Иванова представи отчетен доклад за дейността през 2020 година, в който посочи, че резултатите от работата на съда са отлични. Въпреки намаления щат на съдии поради пенсиониране на един от тях, обявеното извънредно положение, затрудненията в резултат на въведените мерки за предпазване от COVID-19 отново нито един съдебен акт не е постановен извън едномесечния срок за произнасяне след обявяването на делото за решаване. Запазена е високата натовареност от предходната година, като по отношение първоинстанционните дела тя даже е увеличена.

В заключение Иванова благодари на всички с думите: „Всеки един съдия и служител от Административен съд- Добрич заслужава признание за проявената отговорност и готовност за изпълнение на ежедневните задачи. В създалата се ситуация на пандемия всички се „учихме в движение“, стараехме се да намерим оптималния вариант за работа, който да е от полза както на страните в процеса, техните процесуални представители, така и на магистратите и служителите в съда. Резултатите показват, че сме адаптирали успешно процеса към извънредните условия. Успехът е по-скоро въпрос на лична мотивация и готовност за справяне с наличните ресурси”.

Председателят на съда изрази вярата, че през 2021-а щатът на съда ще бъде попълнен и че това й дава оптимизъм, че резултатите през годината ще са още по-добри. Тя пожела на всички да пазят здравето си и да продължават да работят все така отговорно.

c