Водещи новини Политика

Иван Веселинов, ГЕРБ-СДС: Когато си здраво свързан със земята, не можеш да направиш грешна стъпка в политиката

Иван Веселинов Иванов е кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС за предстоящия парламентарен вот на 4 април

Определяте себе си като добруджанец по душа, земеделец по призвание и агроном по образование. Какво бихте казали за себе си на хората, които не Ви познават?

Живея в Тервел, града, където съм израснал. След дипломирането си в Аграрния университет реших да се завърна тук, близо до корените си, сред близки и приятели. Тук да създам семейство и да работя. Дребен земеделски производител съм и вече десет години отглеждам традиционните за Добруджа зърнени култури. Хобитата ми са овощарството и пчеларството. Те не само ми дават възможност да прекарвам много време сред природата, но и ме учат още повече да ценя биологичното земеделие, екологично чистата продукция и технологиите, които ни позволяват да опазваме природното богатство, което имаме.

ПП ГЕРБ: Справедливи и стабилни доходи за работещите в селскостопанското производство: Осъзнаваме, че развиването на силно и устойчиво селско стопанство е тясно обвързано с възможносността малките и средни стопанства да развиват дейността си като бизнес, да печелят, да растат и да се специализират.

Кои са проблемите, които смятате, че могат да бъдат приоритет в работата Ви?

Като земеделски стопанин осъзнавам, че основните проблеми в аграрния сектор, особено в Добруджа, са засушаването и изтощаването на почвите. Затова ще работя за стимулиране прилагането на съвременни технологии, които да позволяват запазване на влагата и възстановяване на почвеното плодородие. Защото това е важно не само за пряко ангажираните в земеделското производство, но и за целия регион, който е зависим от сектора „Земеделие“. Възстановяването на полезащитните пояси и регулиране използването на препарати за растителна защита с цел опазване на пчелите и пчелните семейства,  стимулиране на биологичното земеделие, са другите приоритети, по които бих искал да работя като член на българския парламент.

ПП ГЕРБ: Грижата за околната среда е грижа за хората: Политиката в сектор „Околна среда“ е подчинена на нашето разбиране, че съхранението и развитието на природния капитал на България, както и неговото ефективно и разумно управление, осигуряват по-добро качество на живот и стимулират растежа на икономиката.

Защо решихте да се занимавате с политика?

Член съм на партия ГЕРБ от две години. Смятам, че човек не трябва само да се оплаква от състоянието на държавата ни, но и да работи активно за това да я направи по-добро място за живеене. Това е смисъла на нещата и смисъла от това да бъдеш политически ангажиран. Със съмишлениците ни работим по много местни и регионални инициативи. Една от тях е изграждането на паметник на Васил Левски в град Тервел. Защото вярвам, че такъв трябва да има във всеки български град и всяко българско дете трябва да расте пред погледа на Апостола. Обичам Добруджа, града си. Избрал съм да се върна и да живея в Тервел. Тук създадох семейство. Тук отглеждам детето си. Тук работя. Затова моята лична кауза е все повече млади хора като мен да се връщат по родните си места – там да създават семейства, да развиват бизнес и  да разкриват нови работни места,

ПП ГЕРБ: Чисти и достъпни храни, произведени в България: Нашата програма е насочена към политики за подсилване потенциала на селското стопанство, екологична устойчивост и опазване на климата. Производството на чисти и здравословни храни се нуждае от още подкрепа, а достъпът на населението до балансирано хранене трябва да бъде улеснен.

Смятате ли, че това е реалистично?

Вярвам, че това може да се случи. Затова ще работя за подобряване на инфраструктурата, за да не се чувстват живеещите в малки населени места изолирани. Ще работя за развитие на професионалното образование, което да е съобразено с характеристиките на региона и да отговаря на потребностите на бизнеса, за да имат младите хора, които завършват, гарантирано бъдеще тук. Не само път към големите градове или към чужбина, а възможност да започнат работа тук, да развиват собствен бизнес. Тук да създават семействата и да отглеждат децата си. Защото вярвам, че именно ние, младите хора сме тези, които можем да вдъхнем нов живот на малките населени места, да дадем нов облик на отдалечените региони и селски район да звучи модерно. 

ПП ГЕРБ: Основната ни цел е осигуряване на среда за социална, професионална и личностна реализация в България. Да създадем възможности за развитие, за гражданска активност и социално включване. Работим за повече самостоятелни млади българи, подсилени със знания, умения и ценности, които живеят в среда с повече възможности за развитие и с по-малко агресия и рискове от зависимости. Такава среда ще ни приближи още по-близо до целта за младите хора България да е мястото, където да искат и да успяват да създават семейство и дом.

Не се ли страхувате, че може да допуснете грешка, имате опит като земеделeц, но в политиката правите първите си стъпки?

Когато си здраво свързан със земята, не можеш да направиш грешна стъпка в политиката. Аз създадох връзката си със земята сам. Никой от семейството ми не се е занимавал със земеделие. През 2009 г., когато се върнах, въпреки, че имах предложение да работя за голяма фирма във Варна, започнах да градя своето стопанство. Първо направих овощна градина от около 20 декара със сливи. Започнах да гледам пчели. В момента обработвам 2000 декара земя. В началото сам карах трактора и имаше моменти, когато слизах от машината, за да отида на тренировка. Изградих стопанството си с двете си  ръце и знам колко важно е да преценяваш всяка стъпка. Всичко това правя в името на 5 годишния си син, у когото отсега възпитавам уважение към земята, която ни храни. 

С какво работата за обществото е по-различна?

Ако знаеш какво искаш, ако постъпваш отговорно към задачите си, ако го правиш в името на децата, всяко усилие си заслужава.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *